menu

Team up

Veranderingen. Voor de één een uitdaging, voor de ander een regelrechte ramp. Omdat mensen nu eenmaal verschillend zijn van elkaar, wordt van een beheerder een breed scala aan leidinggevende technieken verwacht. Van sturen tot helpen en van helpen tot loslaten. In het begin best even wennen. Maar... ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven en heb anderen om hulp gevraagd. Dan lukt het vanzelf!
Chantal werkt op een middelgrote locatie en geeft leiding aan een team van zes cateringmedewerkers.
Alles over het aansturen
van je team
± 20 minuten
Informatief

Hoe krijg je anderen in beweging? Op welke manier maak je gebruik van de kwaliteiten van een team? Soms is sturen de oplossing en zeg je anderen precies hoe jij het hebben wilt. Komen anderen met ideeën, dan is helpen en ondersteunen waarschijnlijk effectiever. In deze leermodule ontdek je welke leidinggevende aspecten er komen kijken bij de functie van beheerder. En op welke manier je met je persoonlijke vaardigheden het verschil kunt maken.

A
Als je wil dat medewerkers onderling prima functioneren, dan moet je werk maken van het team. Teamwerk is nodig om de doelstellingen die afgesproken zijn op een effectieve en efficiënte manier te halen in een stimulerende werksfeer. Dit geldt natuurlijk ook voor jou, ten aanzien van het leidinggeven. Een leidinggevende hoort rekening te houden met de verschillen tussen mensen. In deze module leer je er alles over.