menu

Wie heb je voor je?

Leuk dat je meer wilt weten over de functie van praktijkopleider! Kun jij een nieuwe collega of een stagiair de kneepjes van het vak bijbrengen? Ben je open, geduldig en duidelijk? En kun je iemand in zijn kracht zetten? Iemand iets leren? Dan is deze functie iets voor jou. In deze module ontdek je welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden bij de functie horen. En op welke manier je met je persoonlijke vaardigheden het verschil kunt maken.
Rogier is sinds eind 2013 praktijkopleider. Hij heeft inmiddels tientallen nieuwe collega's bekend gemaakt met de catering.
HOERA!
EEN STAGIAIR
± 25 MINUTEN
Informatief

Een praktijkopleider is verantwoordelijk voor het inwerken, opleiden en beoordelen van medewerkers. Soms zijn dit stagiaires, een andere keer seizoenskrachten of nieuwe collega’s. Iemand iets leren, is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Want elk mens is anders, die nieuwe collega of stagiair dus ook! Stagiaires zijn er bovendien in allerlei soorten en maten, evenals nieuwe medewerkers trouwens. Een praktijkopleider moet precies weten wie hij voor zich heeft. In deze module duik je in de wereld van de beroeps- en brancheopleidingen. Je ontdekt wat de relatie is tussen de praktijk van alledag, de opleiding en natuurlijk de persoon in kwestie. Je zult er snel achter komen dat opleiden geen vrijblijvendheid is. Er kijken allerlei contactpersonen en begeleiders mee. Houd jij het hoofd koel? Starten maar!

D
Verbindingen leggen
Een goede praktijkopleider weet wie hij voor zich heeft. Tenslotte is leren pas succesvol als je ook werkelijk kunt bieden wat de ander nodig heeft om te groeien en zijn traject goed af te sluiten. In deze module leer je alles over de context van het opleiden in de praktijk.