menu

Lekker blijven leren!

Als praktijkopleider word je continu uitgedaagd om je te blijven ontwikkelen. Daarom besteed ik regelmatig tijd aan het opdoen van nieuwe kennis, bijvoorbeeld over didactiek. Maar ik kijk ook naar mezelf en naar mijn vaardigheden en ontdek altijd kansen om verder te groeien. En, niet onbelangrijk, ik sta open voor de spiegel die mijn stagiairs me voorhouden. Het heeft me al veel mooie inzichten en goede gesprekken opgeleverd. Hopelijk geldt dat voor jou straks ook!
Rogier is sinds eind 2013 praktijkopleider. Hij heeft inmiddels tientallen nieuwe collega's bekend gemaakt met de catering.
Dit gaat
over jou!
± 25 MINUTEN
Informatief

Over jou? Maar wacht eens even, deze opleiding gaat toch om de stagiairs die moeten leren? Klopt! Maar óók als praktijkopleider ga je in de leerstand. Stilstaan is geen optie, want dan kom je niet verder. Want kijk om je heen: de wereld verandert snel. Als praktijkopleider wil je natuurlijk flexibel kunnen meebewegen om goed aan te kunnen sluiten bij de actualiteit en de belevingswereld van je stagiair. Dus ook jij mag aan de bak.

Deze module gaat over groeien in je rol als praktijkopleider. Je hoeft echt niet vanaf dag één de feilloze, perfecte praktijkopleider te zijn. Dat kost tijd en ervaring. En die tijd krijg je gelukkig ook: tijd om te ontdekken en te leren van je ervaringen. Dat doe je onder andere door training te volgen en door portfolio-opdrachten te maken waarin je nieuwe kennis en vaardigheden gaat toepassen. Een van de opdrachten is dat je een persoonlijk ontwikkelplan gaat maken. Deze module gaat je helpen bij het maken van dat plan.

Dus, praktijkopleiders klaar? Ontwikkelen maar!

E
Plannen smeden
Een goede praktijkopleider blijft zichzelf ontwikkelen. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je beginnen? En hoe pak je het aan? In deze module krijg je tips en inspiratie, én goede handvatten om je eigen ontwikkelplan te schrijven.